Dry Curl

Bar voor droog haar en krullen met 1/3 extra olien.
Een extra olierijke en boterachtige bar voor droog haar en lange krullen.
 
✓ Advocado bevordert de haargroei. Avocado is een uitstekende bron van vitamine B en E. Deze vitaminen houden het haar sterk en voorkomen haaruitval. Daarnaast is avocado rijk aan omega 3-vetzuren, anti-oxidanten, vitamine C, K, en foliumzuur.
✓ Banaan zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden.
✓ Honing is dankzij de vitamines en mineralen wordt de natuurlijke haargroei ondersteund en kan het zelfs helpen om roos en een jeukende hoofdhuid te verminderen.
✓ Rozemarijn staan bekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden. Het rozemarijnpoeder heeft een regulerend en zuiverend effect op de hoofdhuid, ideaal om de talgproductie te reguleren en roosvorming te voorkomen en het werkt kalmerend en antiseptisch. Het zou ook de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren. een geliefd schoonheidsmiddel bij allerlei hoofdhuidproblemen. Bovendien zou het ook helpen tegen vet haar.
✓ Gebroken lijnzaad zit vol met vitamine E en dat zorgt ervoor dat je haar niet zo snel afbreekt. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van de hoofdhuid waardoor je haar beter groeit.
✓ Lavendel kan namelijk de haargroei stimuleren, waardoor je haar mogelijk dikker oogt. De olie heeft bovendien een schimmeldodende werking. Mogelijk helpt de olie dus ook tegen roos. De olie heeft een kalmerende werking heeft voor de hoofdhuid.
✓ Arganolie helpen het haar te herstellen en het haar sterker te maken door de haarwortel te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Op deze manier helpt de haarolie gespleten haarpunten te herstellen en helpt het gespleten haarpunten te voorkomen. Bovendien geven de onverzadigde vetten een glanzend laagje zonder vettig aan te voelen, ideaal dus tegen pluizend haar.
✓ Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Simpeler gezegd: het is een drievoudig vet grotendeels bestaand uit laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie (talg). Het is dus niet zo vreemd dat je haar goed reageert op kokosolie.En vanwege zijn lage moleculaire gewicht en recht lineaire ketting, kan kokosolie ook nog eens makkelijk tot in de haarschacht doordringen.
✓ Castorolie
✓ Sheabutter wordt gebruikt om haren en hoofdhuid te verzorgen, het zou ook een gunstig effect hebben tegen roos. Verder wordt Shea Butter voor allerlei haarproblemen gebruikt. Zoals bij droog haar en het herstellen van beschadigd haar. Daarnaast zou het irritaties van de hoofdhuid, zoals roos, kunnen verminderen.
✓ SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken.
✓ Essentiële olie bergamot. Anti-bacteriële, anti-septische en anti-virale eigenschappen maken deze essentiële olie nuttig in huid- en haarverzorging.