Shampoo Bars

Deze handgemaakte shampoobars zijn €5,- de conditioners €7,50 en shampoobarholders €3,50

Vanaf €20 gratis verzenden.

De opbrengsten komt ten goede aan de mikrokredieten. 

=SKIN=
 
Voor de extra gevoelige huid.
 
✓ SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken.
✓ Kokosolie, sheabutter en cacaoboter wordt gebruikt om haren en hoofdhuid te verzorgen, het zou ook een gunstig effect hebben tegen roos. Verder wordt Sheabutter voor allerlei haarproblemen gebruikt. Zoals bij droog haar en het herstellen van beschadigd haar. Daarnaast zou het irritaties van de hoofdhuid, zoals roos, kunnen verminderen.
✓ Rozemarijn staat gekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden. Het rozemarijn heeft een regulerend en zuiverend effect op de hoofdhuid, ideaal om de talgproductie te reguleren en roosvorming te voorkomen.
✓ Haver voedt en herstelt beschadigd haar, maakt het glad en zorgt opnieuw voor natuurlijke veerkracht.
✓ CBD olie bevat ook diverse antioxidanten, waaronder vitamine E, vitamine A, calcium en magnesium. Antioxidanten beschermen tegen schade door vrije radicalen, wat soms leidt tot haaruitval.
✓ Geen essentiële olie
=GROW= 
 
Een bar  die specifiek voor de  haargroei is gemaakt. 
 
✓Advocado bevordert de haargroei. Avocado is een uitstekende bron van vitamine B en E. Deze vitaminen houden het haar sterk en voorkomen haaruitval. Daarnaast is avocado rijk aan omega 3-vetzuren, anti-oxidanten, vitamine C, K, en foliumzuur.
✓Brandnetel staat gekend om haar stimulerend effect op de haargroei en om haaruitval te bestrijden. Het is ook de ideale partner voor het zuiveren van de hoofdhuid met haar rijkdom aan sporenelementen. Voorkomt ook roosvorming. Het zorgt voor een versterkend effect op elke hoofdhuid!
✓Berk kalmeerd de hoofdhuid en het voedt, polijst en verfrist je haar, geeft het glans en elasticiteit.
✓Aloë Vera: Niet alleen voorkomt de vetplant hoofdhuid problemen, maar ook bevordert het de haargroei en zorgt het voor glanzend en krachtig haar.
✓Honing is dankzij de vitamines en mineralen wordt de natuurlijke haargroei ondersteund en kan het zelfs helpen om roos en een jeukende hoofdhuid te verminderen.
✓Rozemarijn staat gekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden.
✓Lavendel kan namelijk de haargroei stimuleren, waardoor je haar mogelijk dikker oogt. De olie heeft bovendien een schimmeldodende werking.
✓ Vijgen: Omega 3 uit de vijg is niet alleen geweldig voor je cholesterol, het is ook nog eens goed voor de huid. De huid heeft namelijk ook te lijden onder ontstekingswaarden. Dit kun je vaak merken aan acne en sommige mensen merken dit aan eczeem klachten.
✓ Rozenwater sluit je haarschubben waardoor je haar een prachtige glans krijgt. De stimulerende werking van rozenwater kan ook helpen tegen haaruitval én kan je haardos wat dikker maken.
✓Goudsbloem op olijfolie (calendula) heeft helende en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt daarom al eeuwen in de kruidengeneeskunde gebruikt. Het is dan ook een van de beste kruiden voor de lokale behandeling van huidproblemen, dus ook voor hoofdhuidproblemen.
✓Castorolie bevat Omega 9 vetten. Hierdoor heeft de wonderolie een voedende eigenschap en zorgt het dat droog of pluizig haar er weer gezond uitziet en gaat glanzen. Doordat de essentiële vetzuren de haren vanuit de wortel voeden, ervaren veel mensen dat castorolie het haar stimuleert, waardoor het voller wordt.
✓ Essentiele olie ananas en pepermunt, deze is rijk aan ijzer, magnesium, mineralen, calcium, vitamine A en vitamine C. Maar als het gaat om het gebruik van pepermuntolie om je schoonheid te verbeteren, is het de beste etherische olie die je kunt vinden. Het kan helpen bij droogheid, jeuk of andere hoofdhuidproblemen. Sommige mensen hebben de olie gebruikt als remedie tegen haaruitval. Dit kan zijn omdat de menthol in etherische olie van pepermunt een vasodilatator is en vasodilatoren de bloedstroom verbeteren. In veel gevallen (zoals bij kaalheid bij vrouwen of mannen) treedt haarverlies op als gevolg van uitgehongerde bloedtoevoer naar de haarzakjes. Het verhogen van de bloedsomloop met een vaatverwijdend middel zoals pepermunt kan mogelijk de haargroei verbeteren en haarverlies voorkomen.
=FIJN= bar
 
Bar voor fijn haar, om het haar voller te krijgen
 
✓ Wortel op jojoba bevatten vitamine C en E. Deze vitamines verhogen de bloedsomloop in je hoofdhuid waardoor voortijdige grijze haren voorkomen worden.Ze beschermen je hoofdhuid tegen schade van buitenaf, zoals vervuiling, de zon, het weer, enz. Ze versterken ze je haarzakjes en laten je haar er beter uitzien. Wortelen worden ook aanbevolen om je haar sneller te laten groeien. Ze doen dit namelijk dankzij hun hoge gehalte aan kaliumfosfaat en vitamines. Deze stimuleren de haarzakjes en verminderen haaruitval.
✓ Gebroken lijnzaad zorgt er voor dat je minder haaruitval hebt én het stimuleert je haargroei zelfs. Of althans, dat wordt gezegd. En wij zijn goedgelovig als het om lijnzaad gaat. De reden is dat lijnzaad vol zit met vitamine E en dat zorgt ervoor dat je haar niet zo snel afbreekt. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van de hoofdhuid waardoor je haar beter groeit.
✓ Aloë Vera heeft vocht inbrengende en herstellende eigenschappen. Kokosolie bevat essentiële vetzuren.
Het combineren van deze twee geeft een uitstekende revitaliserende behandeling voor beschadigd, droog haar.
✓ Citroen kan helpen om de natuurlijke pH-waarde van de hoofdhuid te reguleren en dode huidcellen te verwijderen. Daar bovenop kan het ook helpen om haaruitval te verminderen.
✓ Advocado bevordert de haargroei. Avocado is een uitstekende bron van vitamine B en E. Deze vitaminen houden het haar sterk en voorkomen haaruitval. Daarnaast is avocado rijk aan omega 3-vetzuren, anti-oxidanten, vitamine C, K, en foliumzuur.
✓ Sheabutter wordt gebruikt om haren en hoofdhuid te verzorgen, het zou ook een gunstig effect hebben tegen roos. Verder wordt Sheabutter voor allerlei haarproblemen gebruikt. Zoals bij droog haar en het herstellen van beschadigd haar. Daarnaast zou het irritaties van de hoofdhuid, zoals roos, kunnen verminderen.
✓ Argan- en Castorolie helpen het haar te herstellen en het haar sterker te maken door de haarwortel te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Op deze manier helpt de haarolie gespleten haarpunten te herstellen en helpt het gespleten haarpunten te voorkomen. Bovendien geven de onverzadigde vetten een glanzend laagje zonder vettig aan te voelen, ideaal dus tegen pluizend haar.
✓ Rozemarijn staat gekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden. Het rozemarijn heeft een regulerend en zuiverend effect op de hoofdhuid, ideaal om de talgproductie te reguleren en roosvorming te voorkomen.
✓ Lavendel kan de haargroei stimuleren, waardoor je haar dikker oogt. De olie heeft bovendien een schimmeldodende werking. De olie kan ook de roos helpen te verdwijnen en heeft een kalmerende werking heeft voor de hoofdhuid.
✓ Kokosolie legt ook en beschermende film rond het haar, waardoor het gezonder wordt en zachter aanvoelt. Het resultaat: gezond, zijdeachtig glanzend haar.
✓ Rozemarijn staat gekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden. Het rozemarijnpoeder heeft een regulerend en zuiverend effect op de hoofdhuid, ideaal om de talgproductie te reguleren en roosvorming te voorkomen.
✓ SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken.
✓ Essentiële olie Jasmijn en Lavendel
=DRY CURL=
 
Bar voor droog haar en krullen met 1/3 extra olien.
Een extra olierijke en boterachtige bar voor droog haar en lange krullen.
 
✓ Advocado bevordert de haargroei. Avocado is een uitstekende bron van vitamine B en E. Deze vitaminen houden het haar sterk en voorkomen haaruitval. Daarnaast is avocado rijk aan omega 3-vetzuren, anti-oxidanten, vitamine C, K, en foliumzuur.
✓ Banaan zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden.
✓ Honing is dankzij de vitamines en mineralen wordt de natuurlijke haargroei ondersteund en kan het zelfs helpen om roos en een jeukende hoofdhuid te verminderen.
✓ Rozemarijn staan bekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden. Het rozemarijnpoeder heeft een regulerend en zuiverend effect op de hoofdhuid, ideaal om de talgproductie te reguleren en roosvorming te voorkomen en het werkt kalmerend en antiseptisch. Het zou ook de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren. een geliefd schoonheidsmiddel bij allerlei hoofdhuidproblemen. Bovendien zou het ook helpen tegen vet haar.
✓ Gebroken lijnzaad zit vol met vitamine E en dat zorgt ervoor dat je haar niet zo snel afbreekt. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van de hoofdhuid waardoor je haar beter groeit.
✓ Lavendel kan namelijk de haargroei stimuleren, waardoor je haar mogelijk dikker oogt. De olie heeft bovendien een schimmeldodende werking. Mogelijk helpt de olie dus ook tegen roos. De olie heeft een kalmerende werking heeft voor de hoofdhuid.
✓ Arganolie helpen het haar te herstellen en het haar sterker te maken door de haarwortel te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Op deze manier helpt de haarolie gespleten haarpunten te herstellen en helpt het gespleten haarpunten te voorkomen. Bovendien geven de onverzadigde vetten een glanzend laagje zonder vettig aan te voelen, ideaal dus tegen pluizend haar.
✓ Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Simpeler gezegd: het is een drievoudig vet grotendeels bestaand uit laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie (talg). Het is dus niet zo vreemd dat je haar goed reageert op kokosolie.En vanwege zijn lage moleculaire gewicht en recht lineaire ketting, kan kokosolie ook nog eens makkelijk tot in de haarschacht doordringen.
✓ Castorolie
✓ Sheabutter wordt gebruikt om haren en hoofdhuid te verzorgen, het zou ook een gunstig effect hebben tegen roos. Verder wordt Shea Butter voor allerlei haarproblemen gebruikt. Zoals bij droog haar en het herstellen van beschadigd haar. Daarnaast zou het irritaties van de hoofdhuid, zoals roos, kunnen verminderen.
✓ SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken.
✓ Essentiële olie bergamot. Anti-bacteriële, anti-septische en anti-virale eigenschappen maken deze essentiële olie nuttig in huid- en haarverzorging.
= Bes= 
 
Met lavendel. Een hele zachte bar voor gekleurd haar.
 
✓ Bes bevatten veel antioxidanten en de vitamine A, E en C. Dit vitaminerijke voedingsmiddel geeft de hydratatie en bloedcirculatie een boost! Op deze manier krijgt het haar voedzame stoffen binnen vanuit de haarwortel en groeit het dus sneller.
✓ Vijg komen vaak voor bij haarverzorging en conditioners omdat ze hydrateren en het haar glanzend en klitvrij maken.
✓ Lavendel (bloem, olie en essentiële oliën)
✓ Rozemarijn staat gekend om haar versterkende werking op het haar, ideaal om de haargroei te bevorderen en haaruitval te bestrijden. Het rozemarijnpoeder heeft een regulerend en zuiverend effect op de hoofdhuid, ideaal om de talgproductie te reguleren en roosvorming te voorkomen.
✓ Haver voedt en herstelt beschadigd haar, maakt het glad en zorgt opnieuw voor natuurlijke veerkracht.
✓ Aloë Vera heeft vocht inbrengende en herstellende eigenschappen. Kokosolie bevat essentiële vetzuren.
Het combineren van deze twee geeft een uitstekende revitaliserende behandeling voor beschadigd, droog haar.
✓ Kokosolie legt ook en beschermende film rond het haar, waardoor het gezonder wordt en zachter aanvoelt. Het resultaat: gezond, zijdeachtig glanzend haar.
✓ Arganolie bevat Omega 9 vetten. Hierdoor heeft de wonderolie een voedende eigenschap en zorgt het dat droog of pluizig haar er weer gezond uitziet en gaat glanzen. Doordat de essentiële vetzuren de haren vanuit de wortel voeden, ervaren veel mensen dat castorolie het haar stimuleert, waardoor het voller wordt.
✓ Sheabutter wordt gebruikt om haren en hoofdhuid te verzorgen, het zou ook een gunstig effect hebben tegen roos. Verder wordt Shea Butter voor allerlei haarproblemen gebruikt. Zoals bij droog haar en het herstellen van beschadigd haar. Daarnaast zou het irritaties van de hoofdhuid, zoals roos, kunnen verminderen.
✓ SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken.
✓ Essentiële olie Musk

 

 

 

 

 

 

Conditioner bar 

 

Na het wassen met een shampoobar voelt het haar ws stroever dan je gewend bent, dit komt doordat je natuurlijk gaat wassen. Als het echt ondoorkambaar wordt dan heb ik een contditioner voor je. 

 

 

 

 

 

Shampoo bar houder.

 

Deze houten Shampoo Bar houder kan gebruikt worden om je shampoo bar of zeep te laten uitdrogen. Iets wat zeer belangrijk is om ervoor te zorgen dat je shampoo bar goed opdroogt en niet op een vlakke ondergrond blijft liggen.